Allmänt ღ

För att det är svar

Ok då, det här inlägget kanske lösenordskyddas sen. Jag brukar inte vara så privat och känner mig alltså inte så jättebekväm med det. Får se hur det går. Här är frågorna från bloggen, har som sagt raderat ask men tror att det här sammanfattar det rätt bra ändå.
Uppdaterade lite, Isak fick reda på om Henry sommaren 2013 inte 2014, minns att han hade varit i Frankrike precis innan så då stämde inte mina datum längre, börjar bli gammal 😀 

Hur träffades du och Isak? 

Vi träffades på gymnasiet sommaren 2007. Vi umgicks mycket och han hade en moped som han alltid körde mig på efter skolan så jag slapp ta bussen haha. Vi klickade väldigt bra och efter att han bytte skola så höll vi kontakten och umgicks lite på stan. fikade etc.

När märkte ni att ni hade känslor för varandra 

Vi har alltid haft… något. Jag vågade däremot inte pga att jag redan hade barn (senare alltså) och det kändes som att vi var på olika platser i livet. Men han får verkligen ett A for effort haha ❤ Kan inte sätta fingret på vad det var men det blev mer seriöst vintern 2014.

Men Rio och Henry är väl helsyskon? efter att faderskapet ändrades🙂 

Ja 🙂

Hur många barn vill ni ha?  

4 är mer än jag kunnat önska, nu är det stopp!

Vad hände med Greta?

Greta fick tyvärr svår epilepsi med flertalet anfall om dagen, veterinären kunde inget göra… 😦

Var tvungen att googla upp din ask hahhaa, jag har alltid trott att mercedes & leon är helsyskon och att henry & rio är helsyskon? Väntar med spänning på svaren på denna frågestund ;P jag fattar noll.. 

Nää jag vet, lite rörigt. De är helsyskon, nu även på papper 🙂

var du tillsammans med mats när henry blev till?

Nej! Vi bodde tillsammans då vi var bra vänner och så var det väldigt praktiskt med barnen, vi hade INGET förhållande. Utåt sett kan jag förstå att vissa kanske trott det men de som kände mig då vet att så inte var fallet.

visste du att det inte var mats som var pappan?

Ja. Men pga omständigheterna så var det verkligen inget jag tänkte på. Henry var mitt barn oavsett och jag hade fullt upp med att ta in allt. Under tiden så jobbade jag väldigt mycket och blev tillslut sjukskriven då jag utvecklade panikångest och fick ångestattacker flera gånger i veckan, synbortfall mm. Det var en väldigt jobbig period psykiskt där jag inte visste varken ut eller in. Att Henry sen föddes prematurt och senare även behövde operera huvudet var väldigt jobbigt. Jag minns inte så mycket från den tiden faktiskt men den biten med faderskapet kändes verkligen som mitt minsta ”problem”.

Om inte, när förstod du att Isak va pappa? 

Jag har ju alltid vetat det och mina närmsta vänner visste, jag sa ju också till Isak när jag insåg att jag var gravid – men då hade jag också en aborttid bokad och höll mig sedan undan från honom så i Isaks värld så hade jag ju gjort abort och sen ignorerat honom.  Isak hade köpt biljetter till Aviici och planerat vår sommar men jag raderade Facebook och slutade svara på sms och samtal under den sommaren… :/ När Henry var typ 1 så var jag lite mer klar i huvudet och började tänka på det mer och mer.

Hur tog isak det? att han hade ett barn?

Nu vet jag ju inte riktigt vad som rörde sig i hans huvud men han tog det väldigt bra, blev glad. Jag berättade ju först efter att jag hade träffat honom lite mer regelbundet en längre period och hade Isak träffat honom innan så hade han insett det direkt, Henry är och var en kopia av Isak.

och hur tog mats hela situationen? har ni bra kontakt?

Han visste ju, även fast vi inte pratat om det. Alla vet ju hur barn blir till liksom och vi var som sagt inte tillsammans. Han hade tagit Henry till sig och spenderat mycket tid med honom så det är klart att han blev ledsen men vi har bra kontakt än och Henry sover där ibland 🙂

EN fråga; Hur kom ni fram till namnet Rio?🙂 Och mercedes, leon, henry? 

Lite lustigt, Rio såg jag att Cecilia Blankens dotter hette i en tidning för några år sedan. Jag tyckte inte om det då, men det måste ha etsat sig fast iallfall. Isak sa också blankt nej till det först men sen var det han som kom med det som förslag istället.

Leon hörde jag på radio, nrj tror jag det var och på Leons förskola så var det ”en Henry” som hade skorna bredvid honom. Där fastnade det namnet.

Mercedes hette min mammas väns dotter och jag minns att jag tyckte det var så häftigt när jag var mindre så där fastnade det helt enkelt. Jag blir än idag lite chockad över mina/våra namnval till tjejerna. Rio & Mercedes var väldigt otippat men jag älskar deras namn!

hur fick mats och isak reda på hela karusellen? 

Jag träffade Isak ett bra tag innan jag sa något, under alla dessa år så har vi ju ändå hållit kontakt och kunnat prata i telefon i timmar. Eftersom att Isak hade en tjej men ändå träffade mig så tog jag ju inte direkt honom som något seriöst. Jag var ju inte så seriös av mig heller och vi hade kul tillsammans och hittade på saker även om det vissa gånger kunde gå månader mellan att vi sågs eller ens pratade. Isak fick reda på att Henry var hans under sommaren 2013 och då ”erkände” han att han hade anat det men tänkt att jag hade sagt att jag skulle gjort abort som någon slags täckmantel för att jag insett att han inte var pappan. För han hade ju ändå sett att jag hade fått barn sen.

Vi gjorde ett faderskapstest vinter 2014

Hur ändrar man faderskap? 🤔 Måste man gå till rätten då?

Vi kontaktade familjerätten och berättade läget, väl där fick alla göra dna-test och sen tog det några månader men nu så är allt som det ska vara.

Annonser

5 thoughts on “För att det är svar

 1. intressanta svar!☺️ kom på en fråga till men de behöver du ju inte svara på. meb när gjorde ni slut? växte ni ifrån varandra eftersom ni kunde fortsätta bo under samma tak som vänner?:)

  Gilla

 2. Kan inte ens föreställa mig vad du gått igenom med Henry. Så glad att du mår Bättre från ångesten och att du känner dig lycklig.
  Det är lite som att höra en saga när du berättade 🙂 Starkt ❤
  Linnéa Hård

  Gilla

 3. Har följt dig på instagram ett litet tag, men inte bloggen.. hänger nog inte riktigt med 😛 är alla barnen helsyskon nu då? 🙂 förstår jag dig rätt om att du och Isak hade en paus för att sedan hitta tillbaka till varandra och därav förvirringen kring faderskapet? ❤
  Hur gammal är du nu? 🙂 Såg på insta att du blev mamma när du var 17 🙂

  Väldigt fin blogg och fina bilder tar du! Kramar/Linnéa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s